Miten maksamme kerrostalolähiöiden korjaamisen?

 | 19/09/2014 - 12:17

RAKLI ry on toteuttanut yhdessä Turun kaupungin ja Turun Seudun Kehittämiskeskuksen kanssa klinikan, jolla on etsitty uusia tapoja kerrostalojen korjaamiseen. Haasteellisessa taloustilanteessa, jossa anteliaita avustuksia korjaamiseen on turha odottaa, on välttämättömien korjausten tekemiseen kehitettävä uudenlaisia palveluratkaisuja. Lähiömme on rakennettu teollisesti ja tähän tulee päästä myös niiden korjaamisessa, klinikalla todettiin. Uudet korjausrakentamisen menetelmät tarjoavat merkittäviä liiketoimintamahdollisuuksia.

RALA tutki lähes 2 000 rakennushanketta: Tilaajat tyytyväisiä pääurakoitsijoihin

 | 09/09/2014 - 09:24

Rakennushankkeet onnistuvat hankkeiden tilaajien ja rakennuttajien mielestä monella osa-alueella hyvin: projektinhallinta toimii, yhteistyö on sujuvaa, henkilöstöä pidetään osaavana ja turvallisuusasiat hoituvat. Tiedot käyvät ilmi Rakentamisen Laatu RALA ry:n tekemästä selvityksestä, jossa analysoitiin rakennusprojekteista annettua palautetta.

Työtapaturmat ovat vähentyneet NCC-konsernissa 40 prosentilla

 | 03/09/2014 - 12:25

Myönteinen kehitys on osittain sen ansiota, että NCC:llä on keskitytty yhä enemmän työturvallisuuteen ja Awareness Day on otettu käyttöön.

Technopolikselle jo yhdeksäs toimistotalo Are Sensus -talotekniikkajärjestelmällä

 | 12/06/2014 - 15:21

 Vantaan Aviapolikseen nousee Technopoliksen uusi toimistotalo, joka otetaan käyttöön syksyllä 2015. Rakennus varustetaan Are Sensus® -matalaenergiajärjestelmällä. Sopimus on solmittu Aren ja talon rakentavan Fira Oy:n kesken.

Kesä tuli toimistoon – huomioi nämä vaihtuvissa sääolosuhteissa

 | 20/05/2014 - 15:59
Helle yllätti jälleen suomalaiset ja monia ahdistaa toimistossa kärvistely. Toimistotiloissa ei aina osata varautua kesäkeleihin; ilmastointi saattaa paahtaa täysillä kylmää ilmaa tai sisälläkin on tukahduttavan lämmintä. Toimiston lämpötilan ja ilmanvaihdon oikeat säädöt ovat tärkeitä, sillä ne vaikuttavat merkittävästi myös työtehokkuuteen. Talotekniikan asiantuntija Caverion vinkkaa, miten toimistot voi valmistella kesän tuloon.

Puhdas sisäilma toiminnan lähtökohtana jo 10 vuotta

 | 08/04/2014 - 10:43

Asiakaslähtöisiin ratkaisuihin erikoistunut, siivous- ja työmaapalveluja pääkaupunkiseudulla tarjoava LTQ-Partners Oy täyttää huhtikuussa 10 vuotta. Näiden vuosien varrella rakennettu vahva yhteistyöverkosto ja joustava, monipuolinen palvelu ovat kasvattaneet yrityksen 5,5 milj. euron liikevaihtoa tuottavaksi ja noin 100 henkilöä työllistäväksi asiantuntijayritykseksi.


Palvelutuotteiden ytimen niin siivous- kuin työmaapalveluissakin muodostaa puhtauden- ja pölynhallinta, jonka pohjalta yritys suunnittelee ja toteuttaa räätälöityjä palvelupaketteja sopimussiivous-, uudisrakentamis- sekä korjaushankkeisiin.

Ovi on pian koko kiinteistön käyttöliittymä

 | 07/03/2014 - 13:09

Tulevaisuuden kaupungissa kiinteistöt nähdään palvelualustoina. Internetteknologialla hallitaan pian työpaikan ovia, parkkipaikan puomeja, kokoustiloja sekä työntekijöiden työaikaa ja kulkulupia. Flexim Securityn Safea-järjestelmä tuo alalle turvallisuuden näkökulmasta modernin sukupolven ratkaisut.

Suomalainen parkettivalmistaja Timberwise ui lattiamarkkinoilla vastavirtaan

 | 24/02/2014 - 15:56

Timberwise investoi voimakkaasti suomalaiseen tuotantoon

Suomalainen parkettivalmistaja Timberwise on panostanut voimakkaasti tuotantoon Suomessa kilpailijoiden siirtäessä tuotantoaan ulkomaille. Timberwise on investoinut viimeisen kahden vuoden aikana yli miljoona euroa tuotekehitykseen, Loimaan tehtaansa tuotantomenetelmien kehittämiseen ja automaatioasteen nostoon. Timberwisen tavoite on tuplata liikevaihtonsa seuraavan viiden vuoden kuluessa ja nousta brändiksi, joka tunnetaan maailmalla tyylistään ja laadustaan.

Rakennusala siirtyy lähes nollaenergiarakennuksiin

 | 10/02/2014 - 12:47

Ympäristöministeriön, Rakennusteollisuus RT ry:n ja LVI-talotekniikkateollisuus ry:n käynnistämässä FInZEB-hankkeessa kiteytetään rakennusalan yhteinen näkemys sille, mitä Suomessa tarkoitetaan EU:n edellyttämillä ”lähes nollaenergiarakennuksilla”. Samalla määritellään, mille tasolle kansalliset energiatehokkuusvaatimukset eri rakennustyypeillä tulee asettaa.

Osaatko kierrättää käytetyt lamput ja jouluvalot? Oikea paikka käytetyille lampuille ja jouluvaloille on SER-keräys

 | 10/01/2014 - 10:12

Iso osa käytetyistä energiansäästö- ja ledilampuista päätyy sekajätteenä kaatopaikoille, vaikka oikea osoite niille on SER-keräyspiste. Myös rikkinäiset jouluvalot kuuluvat SER-keräykseen. Yli kolmannes suomalaisista ei tunne lamppujen kierrätykseen liittyviä käytäntöjä.

Yhdistele sisältöä