Tampereen Tornihotellin ikkunalasit toimivat viidellä tavalla kuuden sentin matkalla

 | 16/12/2014 - 16:18

Tampereen Tornihotellin julkisivun pinta-alasta huomattava osuus on lasia. Tornihotellin lasimateriaali on valmistettu Saksassa ja se sisältää mittavan määrän toiminnallista teknologiaa. Suomalaisille lasielementtivalmistajille materiaalin hankki Pilkington Lahden Lasitehdas Oy. Materiaalista valmistetut erityislasielementit toimitettiin eteenpäin ikkunanvalmistajalle, joka toimitti ikkunat edelleen julkisivu-urakoitsijalle. Ketjun päässä ovat Tornihotellin huipulla avautuvat päätähuimaavat maisemat.

Luvat Jätkäsaaren hotellille ja 299 asunnolle

 | 10/12/2014 - 16:42
Hotelli Clarion 25.11.2014, oikeudet: Arkkitehdit Davidsson Tarkela Oy

Tänään myönnettiin rakennuslupa Jätkäsaareen tulevalle 16-kerroksiselle hotellirakennukselle, joka rakennetaan kaupunkikuvallisesti varsin näkyvälle paikalle. Lisäksi luvan saivat muun muassa neljä asuinkerrostalohanketta Jätkäsaaressa ja Haagassa sekä kaksi pientalohanketta Suutarilassa.

Ilmalanrinteen toimistotalohankkeessa vertailtiin talotekniikkajärjestelmien energiatehokkuutta

 | 09/12/2014 - 15:19

Are Sensus -matalaenergiajärjestelmä valittiin Ilmalaan rakennettavan 15000 kerrosneliön toimistotalokokonaisuuden talotekniikaksi energiatehokkuusvertailun jälkeen. Sponda Oyj:n rakennuttamassa Ilmalanrinne-kiinteistössä kiinnitetään erityistä huomiota käytönaikaiseen energianhallintaan.

Kuhmossa ollaan puurakentamisen edelläkävijöitä

 | 28/11/2014 - 17:05

Puurakentamisen ydin tavalliselle ihmiselle on kodikkuudessa, lämmössä ja koetussa terveellisyydessä. Tähän saakka suurin osa kuluttajista on kuitenkin joutunut tyytymään betonielementeistä rakennettuihin asuntoihin. Oy CrossLam Kuhmo Ltd:n markkinoille tuomat puiset rakennuskomponentit antavat avaimet myös laajempaan puukerrostalorakentamiseen maassamme.

Antimikrobinen lasikuitutapetti pitää homeen ja bakteerit kurissa

 | 28/11/2014 - 11:01

Seinäjoen keskussairaala pilotoi erikoistapettia saneerauksessaan.

Varta vasten homeenestoon ja bakteerien leviämisen ehkäisemiseen suunniteltu, metallisuolalla käsitelty lasikuitutapetti on kestävä ratkaisu rakennusten saneerauksissa ja uudisrakentamisessa.

Rakennusteollisuuden puheenjohtajana aloittava Tero Kiviniemi kannustaa rakennusalaa arvokeskusteluun laadusta

 | 18/11/2014 - 16:13

”Rakennusala kaipaa arvokeskustelua laadusta. Prosesseja ja mittareitakin tärkeämpää laadun parantamisessa on kulttuurimuutos, joka edellyttää arvoja ja johtajuutta. Arvot ovat kaiken päätöksenteon ja käytöksen perusta. Kun puhumme laadusta, erityisesti parannettavaa näen johtajuudessa ja oman esimerkin näyttämisessä”, sanoo YIT Oyj:n varatoimitusjohtaja Tero Kiviniemi, joka valittiin Rakennusteollisuus RT ry:n syyskokouksessa liiton hallituksen puheenjohtajaksi ensi vuoden alusta alkaen.

Parempaa rakentamista kaikille

 | 17/11/2014 - 15:51

Puu on uusiutuva luonnonvara. Suomen metsissä kasvaa yli 100 miljoonaa kuutiometriä puuta vuodessa. Tästä määrästä vain vähän yli puolet hyödynnetään jalostetuiksi tuotteiksi, joten kestävästi kasvatettua raaka-ainetta olisi runsaasti niin pien- kuin kerrostalorakentamisen tarpeisiin. Me allekirjoittaneet edustamme laajasti Suomessa toimivaa puualan teollisuutta ja sitä lähellä olevia tahoja. Meillä on kokemusta ja tietoa puun käytöstä rakentamisessa niin suunnittelun kuin toteutuksen ja ylläpidon kautta.

YIT:n Drama Queen sijoittui Asuntomessujen Paras talo -sarjassa toiseksi

 | 09/10/2014 - 13:11
Drama Queen - YIT

Kerrostalokohde on sijoittunut viime kesänä Jyväskylässä pidettyjen Asuntomessujen yleisöäänestyksessä korkeimmalle koskaan, toiseksi, sitten 1970 asti järjestettyjen messujen historiassa. Yleisö äänesti messukohdesuosikista kolmessa sarjassa: Paras talo, Paras sisustus ja Paras piha. YIT:n Maailmanpylväs-tornitalon Draama Queen -huoneisto sijoittui Paras talo -sarjan toiseksi. 

Hirsirakennusten hyvä sisäilma ja kosteustekninen turvallisuus kiinnostavat rakennuttajia

 | 03/10/2014 - 12:15

Kosteus- ja homevaurioista johtuvat rakennusten sisäilmaongelmat aiheuttavat merkittävästi sekä terveyshaittoja että kustannuksia. Hirsitaloteollisuus HTT ry:n mukaan hirren suosio julkisissa rakennuksissa on kasvanut viime vuosina, sillä sen hyväksi havaittu kosteustekninen turvallisuus heijastuu myös sisäilman laatuun.

Vihreät kiinteistöpalvelut parantavat energiatehokkuutta

 | 02/10/2014 - 15:28

Aalto-yliopistolle valmistuneen tuoreen kiinteistöliiketoiminta-alan väitöstutkimuksen tulokset osoittavat, että vihreillä kiinteistöpalveluilla voidaan parantaa kiinteistöjen ympäristösuorituskykyä ja energiatehokkuutta sekä tuottaa arvoa asiakkaalle. Ne myös vähentävät ympäristölle sekä ihmisten terveydelle haitallisia vaikutuksia.

Yhdistele sisältöä